Ace Week

Geplaatst op

Deze week is het Ace Week. Dit is een jaarlijks evenement waarbij aseksualiteit in de kijker wordt gezet. Hierbij wordt de gemeenschap gevierd maar het is ook een campagne voor meer begrip en acceptatie van mensen die zich bevinden in het aseksuele spectrum.

De aseksuele gemeenschap heeft in de loop der jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Aseksuele vertegenwoordiging in de media blijft verbeteren, grote LGBTQ+-organisaties erkennen ons, en aseksuele gemeenschapsgroepen ontstaan ​​in steden over de hele wereld.

Hoewel er veel te vieren is, is de strijd om zichtbaarheid en acceptatie nog steeds aan de gang. De aseksuele gemeenschap wordt vaak over het hoofd gezien of verkeerd begrepen.

In het licht hiervan nemen aces (personen die zich bevinden in het aseksuele spectrum) over de hele wereld deel aan Ace Week. Zij creëren educatieve bronnen, delen informatie op sociale media en organiseren community-evenementen. Deze wereldwijde initiatieven dienen om het bewustzijn te vergroten, informatie te verspreiden en de discussie over aseksualiteit op gang te brengen. Meer en meer mensen ontdekken elk jaar ace gemeenschappen en vinden met hen acceptatie, troost en vreugde.

Ace Week loopt van 24 oktober tot en met 30 oktober. Je kan online een event volgen. Bekijk het programma van Ace Week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.